اشخاص حقوقى در کشور سوئد ودریافت اقامت سوئد از راه ازدواج

کسانی ک قصدمهاجرت به سوئد را دارند ،در ادامه راههای امکان  اقامت سوئد توضیح داده شده است.


قوانین جدید مهاجرت نیروی کار به سوئد
بنا بر تصمیم پارلمان سوئد قوانین مهاجرت نیروی کار برای افراد خارج از اتحادیه اروپا (ئی یو), منطقه همکاری اقتصادی اروپا (ئی ئی اس) و سوئیس دچار تغییرات شده است. از روز 15 دسامبر سال 2008 اداره مهاجرت سوئد مسئولیت کامل رسیدگی به تقاضای افرادی که مایل به کار در سوئد هستند را بر عهده گرفته است.


اتباع اتحادیه اروپا (ئی یو), اتباع منطقه همکاری اقتصادی اروپا (ئی ئی اس), اتباع سوئیس و اعضای خانواده آنان و همچنین افراد دارای مدرک اقامت دائم در یکی از کشورهای اتحادیه اروپا نیازی به تقاضای مجوز کار ندارند. این افراد مشمول قوانین ویژه اتباع اتحادیه اروپا (ئی یو) و منطقه همکاری اقتصادی اروپا (ئی ئی اس) هستند.

 اتباع خارجی غیر از موارد بالا از 15 دسامبر سال 2008 مشمول قوانین زیر هستند:

اتباع خارجی که مشمول موارد گفته شده در بالا نشوند جهت کار در سوئد نیاز به اجازه کار دارند. برای کار بمدت بیش از 3 ماه دارا بودن اجازه اقامت نیز ضروری است. برای کار به مدت کوتاهتر از 3 ماه، اتباع برخی از کشورها نیاز به روادید دارند. اینکه این کشورها کدامند را می توانید از طریق تماس با وزارت امور خارجه سوئد و یا وب سایت زیر مطلع شوید.

www.ud.se

اطلاعات ویژه متقاضیان کار، کارفرمایان و متقاضیان پناهندگی
اطلاعات ویژه متقاضیان کار:

فردی که مایل است در سوئد کار کند باید از سوی یک کارفرما در سوئد پیشنهاد استخدامی داشته باشد. بعلاوه برای گرفتن مجوز باید:

– متقاضی دارای گذرنامه دارای اعتبار باشد

– قادر به تامین هزینه زندگی خود از طریق درآمد حاصل از کار باشد

– شرایط استخدامی در سطح قراردادهای گروهی صنفی در سوئد و یا در سطح معمول آن شغل یا رشته باشد

– سندیکای و اتحادیه صنفی مربوطه نظر خود را درباره شرایط استخدامی اعلام کرده باشد

– شغل مربوطه در اتحادیه اروپا و منطقه همکاریهای اقتصادی اروپا آگهی شده باشد

متقاضی کار و کارفرما بطور همزمان وظیفه دارند به اداره مهاجرت نشان بدهند که شرایط فوق برآورد شده است. این کار از طریق تکمیل فرم 232011 که از سوی هم کارفرما و هم متقاضی کار تکمیل می شود انجام می پذیرد.

بطور کلی متقاضی می بایست تقاضای کار و اقامت را قبل از ورود به سوئد و از کشور موطن و یا کشوری خارج از سوئد که در آن زندگی می کند تسلیم نماید. اجازه می بایست قبل از ورود به سوئد آماده شده و برچسب آن در گذرنامه متقاضی نصب شده باشد. متقاضی می تواند در برخی موارد تقاضای اجازه کار خود را از داخل سوئد تسلیم نماید.

این موارد عبارتند از:

– دانشجویان دارای اقامت دانشجویی که حداقل 30 واحد دانشگاهی را با موفقیت پشت سر گذاشته اند و یا حداقل یک ترم در دوره های تحقیقی مشغول به تحصیل بوده اند.

– متقاضیان کار که جهت ملاقات با کارفرما وارد کشور سوئد شده اند و از سوی کارفرما پیشنهاد کاری دریافت نموده اند و به دلایل خاص باید بدون وقفه کار خود را شروع کنند. نوع این مشاغل در لیستی که بعدا بر روی وب سایت اداره مهاجرت منتشر می شود معین خواهد شد.

– متقاضیان پناهندگی که به درخواست خود تصمیم منفی دریافت کرده و این تصمیم قوت اجرایی یافته است.

چنانچه برای اولین بار تقاضا ارائه می کنید و یا تقاضای خود را تمدید می کنید مشمول مقررات زیر خواهید بود:

اگر در خارج از مرزهای سوئد بسر می برید تقاضای خود را:

– بصورت الکترونیک از طریق وب سایت اداره مهاجرت ارسال می کنید.

و یا

– به یکی از نمایندگیهای سوئد در محل زندگی خود ارائه می کنید.

اگر در داخل مرزهای سوئد بسر می برید تقاضای خود را:

– بصورت الکترونیک از طریق وب سایت اداره مهاجرت ارسال می کنید.

و یا

– از طریق پست به اداره مهاجرت ارسال می کنید.

و یا

– به یکی از شعبه های صدور مجوز اداره مهاجرت تحویل می دهید.

مدارک زیر می بایست در همه موارد ضمیمه تقاضا باشد:

– کپی پاسپورت

– پیشنهاد استخدامی از سوی کارفرما

– کپی از فیش پرداخت هزینه درخواست

اعضای خانواده دارنده اجازه کار می توانند برای همان مدتی که وی اجازه کار و اقامت دریافت کرده است اجازه اقامت بگیرند. اگر حداقل مدت اجازه کار شش ماه باشد اعضای خانواده دارنده مجوز نیز می توانند اجازه کار دریافت نمایند.

منظور از اعضای خانواده افراد زیر می باشند:

– همسر, همزی (سامبو) و یا شریک زندگی ثبت شده

– فرزندان زیر 21 سال دارنده کار و نیز فرزندان زیر 21 سال همسر, همزی و یا شریک زندگی ثبت شده وی

برای اینکه فرزندان بالای 21 سال بتوانند بر این اساس اجازه اقامت دریافت می کنند باید ثابت شود که آنان به منظور امرار معاش خود وابسته به والدین می باشند. توجه کنید که مرز سنی جهت اعضای خانواده متقاضیان پناهندگی که اجاز کار دریافت می کنند 18 سال است.

اکثر متقاضیان موظف به پرداخت هزینه ای به هنگام تسلیم تقاضای خود هستند. این هزینه زمان ارائه اولین تقاضای کار 2000 کرون و در برخی موارد همین مبلغ برای تمدید آن است. اما اگر تقاضای تمدید در حوزه یک کارفرما و یک شغل باشد هزینه آن 1000 کرون خواهد بود.

هزینه ارائه تقاضای برای اعضای بالای 18 سال خانواده 1000 کرون و برای اعضای زیر 18 سال خانواده 500 کرون است.

اگر مدت استخدام محدود باشد دارنده کار اجازه کار و اقامت برای همان مدت دریافت می کند، این مدت برای هر بار می تواند حداکثر 2 سال باشد. دارنده اجازه کار می تواند پس از 48 ماه اجازه اقامت دائم دریافت نماید.

در مدت 2 سال اول اجازه کار و اقامت وابسته به یک کارفرمای مشخص و بک شغل مشخص است. به همین خاطر اگر فرد در طی دو سال اول شغل و یا کارفرمای خود را عوض کند مجبور به ارائه یک تقاضای جدید اجازه کار و اقامت خواهد بود. اگر اجازه کار و اقامت پس از دو سال تمدید شود این مجوز وابسته به یک شغل معین خواهد بود. در این صورت فرد در صورت تعویض شغل مجبور به ارائه یک اجازه کار و اقامت جدید خواهد بود.

یک اجازه کار و اقامت در سوئد همیشه دارای مدت زمان محدود است. اگر دارنده کار شغل خود را از دست دهد اداره مهاجرت می تواند اجازه اقامت وی را باطل نماید. اما فرد می تواند بمدت حداکثر سه ماه پس از از دست دادن کار خود در سوئد باقی مانده و بدنبال کار دیگری بگردد. اگر فرد در طی این مدت موفق به یافتن کار جدیدی نشود اداره مهاجرت می تواند مجوز اقامت وی را باطل نماید و فرد در اینصورت مجبور به ترک سوئد می باشد.

اگر فرد موفق به یافتن کار جدیدی شود و مدت اجازه کار فعلی برای کار جدید کافی نباشد وی موظف به ارائه یک تقاضای اجازه کار جدید است. در این موارد اداره مهاجرت وضعیت استخدامی در نزد کارفرمای جدید را معیار بررسی و تصمیم گیری خود قرار می دهد.

چنانچه جهت ملاقات با یک کارفرما به سوئد سفر کرده اید، برای مثال به منظور حضور در یک مصاحبه کاری، وی می تواند تقاضای اجازه کار و اقامت خود را پس از ورود به سوئد ارائه کند. برای اینکه چنین تقاضایی مورد موافقت قرار بگیرد می بایست:

– تقاضا در زمان اعتبار ویزای فرد ارائه گردد.

– کارفرما دارای دلایل ویژه ای جهت شروع بی درنگ کار داشته باشد.

– شغل ارائه شده می بایست در لیست مشاغل مورد نیازی که در نزد اداره مهاجرت موجود است قرار داشته باشد. این لیست بر روی وب سایت اداره مهاجرت سوئد قرار خواهد گرفت.

– می بایست نشان داده شود که چنانچه فرد مجبور به ترک سوئد شود کارفرما جهت اداره امور تشکیلات خود دچار مشکل خواهد شد.

اگر این شرایط احراز شده باشد اداره مهاجرت تقاضا را بر اساس قوانین درج شده در بالا مورد بررسی قرار خواهد داد.

حق شکایت

تصمیم مخالفت با درخواست اجازه کار قابل شکایت به مرجع بالاتری نیست مگر اینکه متقاضی همزمان حکم ممنوعیت ورود و یا اخراج از کشور دریافت کرده باشد.

 

 مهاجرت - مهاجرت - گرفتن اقامت استرالیا